30 Nov 2012

Paris

I mitt yrke som strålningsfysiker åkte jag till Paris och BIPM över dagen i onsdags. Eftersom jag tog första planet dit och sista planet hem fick jag några timmar över att spendera som turist. Jag fokuserade på bokbinderiaffärer.
På eftermiddagen kom jag till den otroliga affären RELMA

In my work as a radiation physicist, I went to Paris and the BIPM. Since I took the first plane in the morning and the last plane home, I got a few hours to spend as a tourist. I focused on bookbinding business.
In the afternoon, I came to the incredible shop RELMA.Jag blev helt överrumplad av det otroliga utbudet. Tyvärr hade jag ingen vettig kamera med mig -bara min usla jobbtelefon (HTC) - så det blev inga bra rättvisande bilder. Jag var trött efter att arbetat hela dagen och när jag kom in i affärern bara stirrade jag och kände mig helt paralyserad. Det var för mycket att välja bland. Jag tror det var 3 rum med olika skin (totalt ca 60 m2) och ett rum med olika otroligt vackra bokpressar i trä dessutom har första rummet som man kommer in i några hundratals olika marmorerade papper. 
I was completely overwhelmed by the incredible store. Unfortunately I had no good camera with me-just my lousy work phone (HTC) - so I have no good accurate images. I was tired after working all day and when I came into the affärern just staring and I felt completely paralyzed. It was too much to choose from. I think it was three rooms with different skins (total of 60 m2) and a room with different amazingly beautiful wooden bookpresses also the first room you come into have a over hundred different marbled paper.

olika skin
verktyg


marmorerade papper


skyltfönster

skyltfönster

Jag visste inte vad jag skulle köpa och eftersom jag reste med endast handbagage så kunde jag tyvärr inte köpa skärpknivar. Men jag lyckades ta med ett 'hörnmått -verktyg' genom säkerhetskontrollen.
I did not know what to buy, and since I was traveling with only hand luggage - I could unfortunately not buy paring knives. But I managed to get a 'corner measurement tool' through security control at the airport.


hörnmått

Jag måste komma tillbaka med en stor resväska och en tjock plånbok.
I have to come back with a big suitcase and a thick wallet.

Efter Relma begav jag mig till Belleville för att köpa linne tråd. Det är en linne tråd som jag en gång använde vid en kurs för Cristina Balbiano d'Aramengo och som tur var hade Lena Hällzon kvar kontaktinformationen. Affären är en butik som närmast liknar ett kaos mitt i "china-town". Men med hjälp av lite engelska och en bild som jag fått av Lena lyckades jag förklara vad jag ville köpa.
After Relma I went to Belleville to buy linen thread. It is a linen thread that I once used in a course for Cristina Balbiano d'Aramengo and luckily had Lena Hällzon the contact information. The shop is a store that is a chaos in the middle of "china-town." But with the help of  little English and a picture that I got from Lena, I managed to explain what I wanted to buy.


Linnetråd

Tyvärr hann jag inte med så mycket mer men jag promenerade från Belleville ner till Les Halles via alla små gator och tittade på alla små butiker och konst gallerier som Paris har. 
Därefter var det dags att åka hem.
Unfortunately I did not have more time to spend but I walked from Belleville down to Les Halles through all the small streets and looked at the small shops and art galleries that Paris has.

Then it was time to go home.


3 comments:

 1. Härliga Paris,
  jag fattar bara inte hur man kan hinna så mycket på en em...
  Du är otrolig!
  KRAM /t

  ReplyDelete
 2. Oh, jag vill också åka dit!!!!! Hur spännande som helst.
  Kul att du hittade trådaffären.

  ReplyDelete
 3. Lena du MÅSTE åka dit - RELMA är helt fantastiskt!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete